Cumartesi, Eylül 08, 2007

2,5 yaş kontrolü ve aşısı

Dün yuvadan aldıktan sonra bir de doktora götürdüm. 2,5 yaşında olması gereken Hepatit A aşısı vardı, bir de normal muayene oldu. Herşey normal, hatta bu sefer memişleri de doktorun dikkatini çekmedi, kayboluyor sanırım.

Boy: 93,5 cm
Kilo: 12,5 kg

Doktor bir şikayetiniz var mı diye sordu. Sadece çok zor büyük tuvaletini yapıyor, ağlıyor dedim. Bir de popom kaşınıyor deyip duruyor ne zamandır, parazit mi var acaba diye tahlil yaptırdım yazın, hiçbir şey çıkmadı dedim. Tahlil sonuçlarını da gösterdim. Doktor bebekliğinden beri böyle problem var mıydı bunun için tedavi uyguluyormuyduk dedi, yoktu dedim, yeni oldu. Kontrolünü yaparken makatına da baktı ve çatlak var dedi. Yiyeceklerle kabızlığını çözemedim dedim, ilaç verdi. Duphalac şurup, anestol merhem ve suya katıp içinde biraz oturtmak için bir solüsyon . Eğer herşeye rağmen geçmezse cerrahın görmesi gerek dedi.

Ben hem bağırsakları yumuşatıcı gıdalara devam edeceğim hem de ilaçlarını vereceğim, inşallah kabızlığı geçer. Yavrumun o kadar canı yanıyor ki anlatamam. Son ana kadar tuvalete gitmek istemiyor. Çok zor ikna oluyor. :(

Aşı olurken ağlaması kaçınılmazdı zaten, sonra da babasını aradık. Ona telefonda "biz doktola gittik, ben aşı oldum" diye anlattı, "acıdı" dedi. Bu şimdilik son aşısıydı, artık uzun müddet aşısı yok. 4-6 yaş arası var. Bir ara da PPD testi yaptırmamız gerekiyor, verem aşısının tutup tutmadığını test için yapılıyormuş. Çok acil değil, bir kaç ay içinde yaptırabilirsiniz dedi doktor.

Bugün uzun zamandır yapmam gereken bir şeyi yaptım. İçi föylü bir klasör aldırdım ve içine İnci'nin bu zamana kadar olan tahlillerini yerleştirdim. Hepsini bir torbada toplamıştım, içinden çıkarıp bakmak zor oluyordu. Böyle iyi oldu çünkü bazen doktor eski tahlil sonuçlarına da bakmak isteyebiliyor. Sağlık cüzdanında zaten hastalandığında kullandığı ilaçları ve gelişimi var. Reçeteleri de saklıyorum ama onlara gerek yok sanırım.

4 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Canım çok zor adam bebekte çok uğraşmıştık aman özenli bir şekilde tedavisini uygula Allah korusun bizim geçirdiklerimizi geçirmeyin hele byük çocukta daha zor olur. Biz cerrahlık aşamada yaklaşık 6-8 ay tedavi için uğraşmıştık ve doktor ona her zaman çok sevgi dolu yaklaşın canı çok yanıyor her huysuzluğunun nedeni olabilir büyük adama olsa üç güne delirir demişti..

GÜL BAHÇESİ dedi ki...

geçmiş olsunn

Nilüfer dedi ki...

MP, teşekkür ederim. Şimdilik çok kötü durumda değil, bakalım tedaviyle ilerlemeden geçer inşallah...

Gül bahçesi, teşekkür ederim.

BoriPori dedi ki...

ahhh o kabızlık ne zordur.. çok iyi etmişsin sakın ihmal etme ilaçları.. biz de ufaklıkta çok sıkıntı çektik kaka konusunda.. cerrah gördü ve sizin doktorun verdiği ilaçları verdi, duphalac kakasını rahatça yapıncaya kadar bol bol içirilecek, ölçü yok.. 10 gün solüsyonlu ılık suda suda oturma seansları sabah -akşam yapılacak. sakın bunları ihmal etmeyin, 4 aylık bir tedavi bu, biraz zor ama işe yarıyor. çok şükür bizde sorun kalmadı.. geçmiş olsun, kolay gelsin..