Cumartesi, Ağustos 04, 2007

Tuvalet Olayı Çözülmüştür... (Şimdilik :) )

Temmuzun 19'u gibi başladık tuvalet eğitimine, zaten daha önce İnci ile bu konuda çok konuşmuş, durumu anlatmıştık. Ara ara da anladığımızda klozete oturtuyorduk ama onu hiç zorlamıyordum. Haziranda bir ara açtık altını ama ben hamileliğimden ötürü rahatsız olduğum için baktım uğraşamayacağım bir günden sonra vazgeçtim. Bu sefer teyzesi vardı, onun da yardımıyla bezi çıkarttık. İlk bir iki gün yerlere kaçırdı bir kaç kere. halıları topladık kaldırdık. Sonra anladık ki onun söylemesini beklemek değil ara ara oturtmak gerekiyor, ama bunu bazen reddediyordu, bunun sonucunda da kazalar yaşandı. İlk hafta gece bağladım, ikinci hafta bağlamadım ama gece yapmadı.

Yalnız sehir dışına gitmemiz gerekiyordu, yeğenimizin düğünü vardı. Orada giymesi için lets go'lardan aldım. İnci'ye de bez don bu, bez değil diye anlattım. Çünkü bezi çıkarttıktan sonra tekrar takmayı istemiyordu doğal olarak. Gideceğimiz yerde tuvalet yoksa buna yapabilirsin diye konuştuk.

Yine de sadece salonda giydirdim, bir de yolculukta. Evde giydirmedim, gece de o uyuduktan sonra altına bez bağladım ve sabah o anlamadan çıkarttım.

Şimdi bazen oyuna dalıyor ve külotuna bir kaç damla yapınca anne çişim geldi diyor. Gerisini tutuyor ve tuvalete koşuyoruz. Orada yapınca aferim benim kızıma diyorum hoşuna gidiyor, ben unutursam o İnci'ye aferim de diyor ;) Halıları da geri serdik bu arada...

Yalnız iki gecedir yatağına yapıyor, sanırım uyumadan az önce bir şeyler içmemesi gerek. Eğer içerse de benim onu uyuduktan bir kaç saat sonra tuvalete tutmam gerek ama uykusunu bozmadan bu nasıl olacak bilmiyorum. Yatmadan önce içtiği sütü biraz daha önce içirip, önce tuvaletini yaptırıp sonra yatırmak daha kolay gibi.

Şimdi babasıyla markete gitti, gitmeden önce de tuvaletini yaptı. Bakalım vukuatsız dönebilecekler mi? :)

Bir de kardeşleri doğunca tekrar dönüş yapar mı bilemiyorum ama onların doğmasına daha 4 ay var.