Salı, Haziran 12, 2007

Son zamanlar...


İnci'nin son zamanları ile ilgili yazamadım, toplu yazayım. O kadar çok şey var ki. Bize o kadar tatlı geliyor ki şu anda halleri haraketleri... Bölük pörçük de olsa aklıma geleni yazayım...


- Neredeyse 1 ay önce bir cuma akşamı legonun broşürüne bakarken hayvanat bahçesi oyuncaklarının olduğu sayfayı ona anlatınca, "baba beni ayvanat baçesine götür" dedi. Babası da ertesi günü bizi Darıca'daki hayvanat bahçesine götürdü. Çok memnun kaldı, çok beğendi. Şimdi hayvan resimlerine veya o günün fotoğraflarına bakarken "ayvanat baçesinde gördüşdüm" diyor.


- Çok konuşuyor, "h" leri söylemiyor. Bir de "miş" ekini "diş" olarak söylüyor.

gitdiştik

aldıştı

geldişti

yapdış

Kaplumbağaya hala kapulu diyor. Ben doğrusunu söyleyince söylemeye çalışsa da sonra kendi yine kapulu diyor. Bir de aerobik var, obilik olarak söylüyor. :))


- Uçaklara merak sardı, Haliç'deki yarışa geç kaldık gidemedik ama televizyonda görünce babam beni götürcek diye zıp zıp zıplıyor. Biz de seneye diyoruz, seneye diyor... Uçak sesi duyunca da uçak geçiyor diye söylüyor, ve dışardaysak el sallıyor. Babası uçağa binmiş köfte yemiş bir de böyle söylüyor. Babası bazen şehir dışına çıkınca, köfte nerden çıktıysa. Zavallıma her dışarı çıktığımızda seviyor ve yedirmesi rahat diye hep köfte yedirdiğimizden herhalde... :))


- Her türlü müzikte oynuyor. Müzik yavaşsa bile ona göre kollarını oynatıp sallanıyor, çok komik ve şirin oluyor. Babası sonunda sırf İnci'nin bu şirinliği için kamera almaya karar verdi.


- Broşür ve dergi meraklısı oldu. Her türlü broşüre bakıyoruz beraber. Özellikle oyunca broşürümüz favori, Joker mağazasından almıştım. Bahçe oyuncakları, havuzlar falan var, bayılıyor. Bana bunu alın, bana bunu alın yapıyor. Israr yok ama... Sonra gazetelerden çıkan tüm broşürler, emlak tanıtım broşürlerine bile bakıyor. Biz bu kız hiç soru sormuyor, çünkü herşeyi biliyor diyorduk. Ama son bir aydır "Bu ne?" lerimiz başladı. Bazen bildiğini de soruyor, ve sen biliyorsun numara yapma diyoruz.

Bu ne?

Bunlar ne?

Anne senin saçın ne renk?

Babamın saçı ne renk? benim, teyzemin gibi devam eden sorularımız var.


- Akşamlar ben annemin yanında yatcam diye tutturuyor. 5 dakika yanımda yatma süresi var, süresi dolunca yatağına koyuyoruz. Yanıma yatınca sarılıyor, annecim seni çok seviyorum, annecim seni çok özledim gibi cümleler kurup beni bitiriyor. :) Evet kızım bu günlerde seviyorum seni ben, seni seviyorum cümleleri kullanıyor ve harika bir şey bu durum...


- Artık kızımın bisikleti var, pazar günü aldık nihayet. Akşamüstü sitede biner. Gerçi çabuk sıkılıyor ama olsun... Yakına açılan e-bebek mağazasından aldık, cumartesi günü baba kız gittiler önce, orada bahçe oyuncakları kısmında kaydıraklardan kayıp durmuş. Telefonda bana "annecim ben burayı çok sevdim" diyordu. Bir de ona güneş gözlüğü aldık, gözlüklü resmini çeker çekmez koyarım çok şirin oldu.
Fotoğraf notu: Anadolu kavağına gitmiştik, orada güzel bir kafe açılmış tepede Yoros Kalesinin altında.. İnci hanım çalan müzikte kıvırtırken...